Dýňová semínka - jádra loupaná
Popis
O dýňových SEMÍNKÁCH
100 G dýňových SEMÍNEK OBSAHUJE:
- Energie: 2 158 kJ
- Kalorie: 515 kcal
- Bílkoviny: 11 g
- Sacharidy (z toho cukry): 12,3 g (0 g)
- Tuky: 49 g
Vitamíny: A, B, B1, B6, D, E
Minerální látky: draslík, fosfor, hořčík, selen, vápník, železo
Pozitivní působení: na cholesterol, vysoký tlak, jako prevence problémů s prostatou, pevnější vlasy i nehty, zdravý spánek
Dýňová semínka a zdraví
- Doplňují dobrý tuk do organismu
- Chrání buňky před nádorovým onemocněním a bujením rakovinných buněk
- Mají blahodárný vliv na správnou činnost srdce
- Mají silné detoxikační účinky
- Mají silný močopudný účinek, odvodňují nadbytečnou vodu
- Napomáhají při oslabeném svalstvu pánevního dna
- Odstraňují škodliviny ze střev
- Podporují léčbu aterosklerózy
- Podporují léčbu některých typů ekzémů
- Podporují pravidelné vylučování
- Podporují růst zdravých a pevných nehtů
- Podporují slinivku břišní
- Podporují správné trávení
- Podporují tvorbu žaludečních šťáv
- Povzbuzují krevní oběh
- Pročišťují ledviny a močové cesty
- Působí jako prevence proti kardiovaskulárním onemocnění
- Působí jako prevence proti rakovině
- Působí jako přírodní antidepresivum, zlepšují náladu
- Působí proti revmatismu a dně
- Působí proti volným radikálům
- Působí protizánětlivě, mají silné antiseptické účinky
- Regenerují tělesné buňky a obnovují vitalitu
- Snižují vysoký cholesterol
- U mužů mají vliv na benigní hyperplazii prostaty
- Udržují zdravý nervový systém
- Upravují krevní tlak, mají prokázaný účinek na jeho snížení
- Zmírňují podráždění močového měchýře, které není vyvolané bakteriemi
- Zmírňují zátěžové slabosti močového měchýře (u žen zejména po přechodu nebo po těhotenství)
Recept na pražená dýňová semínka
Čas: 10 minut, porce: -,
Ingredience
- loupaná dýňový semínka (neboli jádra tykve)
- olej
- sůl
Postup
Na rozehřátou pánev kápneme pár kapek oleje, přidáme loupaná dýňová semínka, která s olejem promícháme, aby se od něj hezky natřely a přidáme dle libosti špetku a více soli. Za občasného promíchání pak už jen čekáme, až se ozve praskání nafukujících se semínek a máme hotovo.