Čas: 40 minut, porce: 24 sušenek
Ingredience
- 130 g měkkého másla
- 250 g arašídového másla
- 60 g cukru krupice
- 180 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce vanilkové esence
- 1 lžička soli
- 1 čajová lžička jedlé sody
- 380 g hladké mouky
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. a připravíme plech vyložený pečícím papírem.
Pomocí mixéru vyšleháme máslo a arašídové máslo společně s oběma druhy cukru. Poté přidáme vejce, vanilkový extrakt a dále vše důkladně promícháme.
V jiné míse smícháme mouku, jedlou sodu a sůl. Poté tuto suchou směs postupně přidáváme do mixéru a vše důkladně promícháme.
Z hotového těsta tvarujeme kuličky velké asi 5 cm, skládáme je na plech a pomocí vidličky každou kuličku mírně zploštíme.
Pečeme v předehřáté troubě 8 – 9 minut, dokud nezezlátnou. Hotové arašídové sušenky necháme na mřížce vychladnout.