Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Cheesecake s para ořechy

Cheesecake je skvělý. A když v něm jsou ještě para ořechy, jedná se o úžasnou delikatesu. Potěšte sebe i návštěvu.

Čas: cca 120 minut, porce: 8

Ingredience

Korpus

  • 150 g Club sušenek
  • 50 g rozpuštěného másla

 

Náplň

  • 220 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 3 domácí vejce
  • 6 - 8 kapek vanilkového extraktu, nebo obsah z 1/2 vanilkového lusku (vnitřek)
  • 875 g sýru Philadelphia (7 balíčků, jeden 125 g)
  • 200 ml zakysané smetany

 

Ořechová poleva

  • 1 plátek másla
  • cca 175 g para ořechů
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 8 rozdrcených CLUB sušenek
  • 120 ml javorového sirupu

 

Postup

Sušenky nejprve rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Rovnoměrně s nimi vysypeme dortovou formu, kterou vymažeme máslem a rukou, nebo vařečkou vrstvu upravíme. Následně dáme cca na 7 minut do předehřáté trouby na 120 °C.

V míse si zatím smícháme cukry, vejce, extrakt nebo semínka vanilky, sýr a nakonec zakysanou smetanu. Vše umícháme do pevného, hladkého těsta.

Upečený sušenkový korpus vytáhneme a vylijeme na něj rovnoměrně připravenou sýrovou náplň a dáme do již vyhřáté trouby na 120 °C péct na cca 1,5 hodiny. Pak troubu vypneme a cheesecake v ní necháme ještě dojít.

Zatím si připravíme para ořechovou posýpku. Na pánvi na troše rozpuštěného másla opražíme jádra ořechů a přidáme k nim třtinový cukr, promícháme a za chvíli nadrcené sušenky. Na závěr zalijeme javorovým sirupem, promícháme a směs nějak rovnoměrně naneseme na cheesecake a vrátíme ještě do chladnoucí, ale teplé trouby na půl hodiny.

Hotový, vychladlý cheesecake s para ořechy dáme do ledničky alespoň na jednu noc.

Na pánvičce rozpusťte trošku másla a necháme na něm lehce opražit para ořechy. Poté přidejte 2 lžičky třtinového cukru a po chvíli ještě rozdrcené sušenky. Nechte celou směs chvilku pražit a nakonec zalijte javorovým sirupem (tak 100ml). Směsí poklaďte cheesecake a společně to celé nechte nějakou dobu v troubě. Až cheesecake vychladne, dejte ho ještě minimálně na 2-3hodiny do ledničky. Nejlepší ale je, když ho v ní necháte celou noc.

Máte svůj vyzkoušený recept na nějaký ořechový cheesecake? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup ořechů.

Doporučujeme také vynikající cheesecake z ořechů kešu a květáku na webu rutina.cz.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.