Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Čokoládovo-arašídové máslo

Čas: 30 minut

Ingredience

  • 1,5 šálku nesolených arašídů
  • 100 g kvalitní hořké čokolády
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžíce arašídového nebo řepkového oleje
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky soli

 

Postup

Troubu předehřejeme na 180 °C.

Arašídy rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme 5 – 10 minut a během pečení alespoň jednou promícháme. Mezitím ve vodní lázní nebo mikrovlnné troubě rozpustíme čokoládu.

Asi po 10 minutách pečení dáme arašídy do kuchyňského robotu, přidáme rozpuštěnou čokoládu, javorový sirup, olej, vanilkový extrakt a sůl. Vše důkladně mixujeme po dobu asi 10 minut. V průběhu procesu necháme robot na několik minut vychladnout, poté opět pokračujeme, dokud není směs zcela hladká a krémová.

Hotové máslo dáme do vzduchotěsné nádoby. Při pokojové teplotě můžeme skladovat po dobu jednoho měsíce.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.