Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Čokoládový dort s lískovými jádry

Čas: 60 minut + chlazení

Ingredience

  • 170 g lískových jader (natural nebo blanšírovaná)
  • 280 g kvalitní čokolády, min. 70 % kakaa
  • 100 g másla
  • 100 ml podmáslí
  • 6 vajec, bílky a žloutky zvlášť
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžíce kakaa

 

Postup

Troubu předehřejeme na 190 °C. a dortovou formu o průměru 22 cm obložíme pečícím papírem.

Lísková jádra rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 8 minut. Opražená lísková jádra dáme do utěrky a jemným třením odstraníme slupku.

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu společně s máslem. Jakmile je směs zcela jemná, odstraníme z tepla a pomalu vmícháme podmáslí, kakao a žloutky.

Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh. Pak postupně po troškách přidáváme cukr a šleháme dál, dokud se sníh neleskne.

Do sněhu pomalu vmícháme čokoládovou směs společně s lískovými jádry. Tuto směs nalijeme do dortové formy a dáme péct do předehřáté trouby asi na 25 – 30 minut.

Před podáváním posypeme dort kakaem.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.