Čas: 5 minut, porce: 1
Ingredience
- 2 lžíce ovesné mouky
- 1 lžička třtinového cukru
- 2 lžičky kvalitního kakaa
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička kokosového oleje
- 2 lžíce (40 ml) neslazeného mandlového mléka
- 1 kapka vanilkového extraktu
- 1 lžíce nasekaných lískových oříšků
- 20 g nasekané kvalitní čokolády
Postup
Vezmeme si větší hrnek, vhodný do mikrovlnky, do kterého dáme mouku, cukr, kakao, prášek do pečiva a sůl. Vše společně promícháme, případně promícháme v misce a pak přesypeme. K tomu přidáme kokosový olej (v tekutém stavu), mléko, vanilku a opět znovu promícháme.
Nakonec vmícháme nasekané lískové oříšky, polovinu nasekané čokolády a ještě naposledy promícháme. Zbytek čokolády nasypeme na povrch mugcake.
Pečeme v mikrovlnné troubě cca 45 sekund. Pokud je na dotek mugcake hodně měkký necháme ještě dalších 10 sekund.