Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Domácí mandlové máslo

Pochoutka, kterou koupíte v obchodě, ale pokud si uděláte domácí mandlové máslo sami, "pojede" vám ještě víc!

Čas: cca 35 minut, porce: -

Ingredience

  • 2 hrnky mandlí - neloupané, nesolené, nepražené
  • 1 špetka soli
  • podle chuti javorový sirup

 

Postup

Mandle nejprve opražíme v předehřáté troubě na 160 °C asi 10 - 12 minut.

Opražené mandle dáme do mixéru a mixujeme, dokud se z mandlí nezačne uvolňovat olej a směs „nehrudkovatí“. Následně sem tam setřeme kraje nádoby, ve které mixujeme a pokračujeme s mixováním, dokud nevznikne krémová konzistence hotového mandlového másla.

Ze dvou hrnků cca 0,25 vznikne mandlové máslo do skleničky o objemu 0,33 l.

Máte svůj vyzkoušený recept s mandlemi? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup oříšků.

 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.