Pochoutka, kterou koupíte v obchodě, ale pokud si uděláte domácí mandlové máslo sami, "pojede" vám ještě víc!
Čas: cca 35 minut, porce: -
Ingredience
- 2 hrnky mandlí - neloupané, nesolené, nepražené
- 1 špetka soli
- podle chuti javorový sirup
Postup
Mandle nejprve opražíme v předehřáté troubě na 160 °C asi 10 - 12 minut.
Opražené mandle dáme do mixéru a mixujeme, dokud se z mandlí nezačne uvolňovat olej a směs „nehrudkovatí“. Následně sem tam setřeme kraje nádoby, ve které mixujeme a pokračujeme s mixováním, dokud nevznikne krémová konzistence hotového mandlového másla.
Ze dvou hrnků cca 0,25 vznikne mandlové máslo do skleničky o objemu 0,33 l.
Máte svůj vyzkoušený recept s mandlemi? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup oříšků.