Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Domácí mandlové mléko

Čas: 10 minut, porce: cca 700 ml

Ingredience

  • 3 hrnky vody (může být studená, ale také pokojové teploty)
  • 1 hrnek přírodních neloupaných mandlí

 

Postup

Do stolního mixéru (blender) dáme vodu a přidáme mandle. Přiklopíme víko a mixujeme tak dlouho, dokud nejsou mandle zcela rozemleté a nezůstanou žádné velké kusy.

Nachystáme si mísu a přes cedník a plátýnko nebo čistou utěrku přecedíme vzniklou směs. Chvíli necháme odkapat a na závěr ještě vyždímáme dužninu mandlí a máme hotové domácí mandlové mléko.

Skladujeme v lednici v uzavřené nádobě. Ideální je spotřebovat nejlépe do 3 – 5 dnů.

Tip: Pokud máte čas, tak ideální je namočit mandle na 24 hodin do vody. S mandlemi můžete rozmixovat také 3 vypeckované datle a přidat dužninu z vanilkového lusku, případně vanilkový extrakt.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.