Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Jednoduchá ořechová roláda

Čas: 40 minut, porce: 10

Ingredience

  • 6 vajec
  • 8 lžic cukru krupice
  • 8 lžic polohrubé mouky
  • 4 lžíce vody
  • 1/3 prášku do pečiva
  • 1,5 lžíce mletých vlašských ořechů

 

Postup

Nejlepší ořechová roláda musí být zároveň jednoduchá, pojďme na to.

Troubu si předehřejeme na 180 °C a mělký plech o rozměru cca 35x35 cm vyložíme pečícím papírem.

V míse si vyšleháme oddělené bílky se špetkou soli do pevné pěny. Postupně zašleháme cukr, žloutky a přidáme vlažnou vodu. Nakonec opatrně přimícháme mleté vlašské ořechy rovnou promíchané s práškem do pečiva.

Hotové ořechové těsto na roládu rovnoměrně nalijeme na připravený plech a podle potřeby rovnoměrně rozetřeme na tenkou vrstvu. Dáme péct do předehřáté trouby na 25 minut. Upečený piškot ještě za tepla srolujeme i s papírem a necháme vychladnout.

Nakonec roládu rozvineme, odstraníme papír, potřeme například domácím rybízovým džemem, nebo pudingovou náplní a roládu zarolujeme.

Podle chuti a svého vkusu můžeme hotovou ořechovou roládu ještě potřít třeba jen částečně čokoládou a dozdobit půlkami vlašských ořechů.

Máte svůj vyzkoušený recept na nejlepší ořechovou roládu? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup ořechů.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.