Čas: 40 minut, porce: 10
Ingredience
- 6 vajec
- 8 lžic cukru krupice
- 8 lžic polohrubé mouky
- 4 lžíce vody
- 1/3 prášku do pečiva
- 1,5 lžíce mletých vlašských ořechů
Postup
Nejlepší ořechová roláda musí být zároveň jednoduchá, pojďme na to.
Troubu si předehřejeme na 180 °C a mělký plech o rozměru cca 35x35 cm vyložíme pečícím papírem.
V míse si vyšleháme oddělené bílky se špetkou soli do pevné pěny. Postupně zašleháme cukr, žloutky a přidáme vlažnou vodu. Nakonec opatrně přimícháme mleté vlašské ořechy rovnou promíchané s práškem do pečiva.
Hotové ořechové těsto na roládu rovnoměrně nalijeme na připravený plech a podle potřeby rovnoměrně rozetřeme na tenkou vrstvu. Dáme péct do předehřáté trouby na 25 minut. Upečený piškot ještě za tepla srolujeme i s papírem a necháme vychladnout.
Nakonec roládu rozvineme, odstraníme papír, potřeme například domácím rybízovým džemem, nebo pudingovou náplní a roládu zarolujeme.
Podle chuti a svého vkusu můžeme hotovou ořechovou roládu ještě potřít třeba jen částečně čokoládou a dozdobit půlkami vlašských ořechů.
Máte svůj vyzkoušený recept na nejlepší ořechovou roládu? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup ořechů.