Kešu pomazánka

Čas: 15 minut, porce: 8 - 10

Ingredience

  • 120 g kešu ořechů natural
  • 4 lžíce lahůdkového droždí
  • 3 špetky kari
  • šťáva z půl limetky nebo citrónu
  • 2 lžíce oleje
  • 2 - 3 stroužky česneku
  • sůl

 

Postup

Kešu ořechy si nejprve namočíme do vody alespoň na 3 - 4 hodiny.

Takto připravené kešu rozmixujeme do hladka a přidáme všechny zbývající ingredience. Důkladně vše promícháme a podle sebe dochutíme.

Kešu pomazánku, nejlépe v nějaké nerez misce, chvíli prohřejeme ve vodní lázni. Stále mícháme, dokud nedosáhneme požadované krémové konzistence.

Hotová kešu pomazánka chutná jako by sýrově a je vynikající například s čerstvou rozpečenou bagetou.

Máte svůj vyzkoušený recept s kešu oříšky? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup oříšků a semínek.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.