Kokosky hned měkké

Čas: 35 minut, porce: cca na 2 plechy

Ingredience

 

Postup

Troubu si nejprve předehřejeme na 140 °C a plechy vyložíme pečícím papírem. Budeme potřebovat 2 až 3 plechy. Podle mě je toto nejlepší recept na kokosky.

Z oddělených bílků ušleháme v misce (osvědčila se mi nerezová, resp. kovová) celkem řídký sníh. Misku nejprve položíme do vodní lázně. Voda by neměla vařit, ale měla by z ní jít pára.

Do sněhu zašleháme cukr a následně šleháme už pouze nad párou. Šleháme do důkladného zahřátí bílkové směsi, maximálně cca 5 minut a to tak, aby se hmota nesrazila. Hotovou sněhovou hmotu dáme stranou a za občasného promíchání necháme zchladnout.

Po vychladnutí (cca 20 minut) pomalu zašleháme kokos. Je možné, že ho bude potřeba méně - kokosová hmota by měla mít takovou hustější konzistenci, která drží tvar, ale ne příliš a měla by být kokosem správně načechraná.Prostě sledujeme, jak hmota získává tu správnou konzistenci a tím se řídíme.

Z kokosové hmoty pak malou lžičkou vytváříme přímo na plech malé hromádky - kokosky. Plechy naplněné kokoskami v řadách pak dáme do předehřáté trouby a pečeme cca 20 minut do světle-růžova. Upečené necháme vychladnout na plechu.

Kokosky je dobré nechat nejlépe 3 dny odležet.

Máte svůj vyzkoušený recept na nejlepší kokosky? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup ořechů.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.