Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Kokosové mléko, kokosová mouka

Čas: 25 minut, porce: cca 1 litr

Ingredience

(poměr vždy 1:2)

 

Postup na výrobu kokosového mléka

Strouhaný kokos necháme nejlépe přec noc namočený ve vodě, minimálně však 2 hodiny.

Pomocí stolního mixéru (nejlépe typu blender) mixujeme po dobu asi dvou minut.

Pomocí cedníku a plátýnka mléko přecedíme do mísy. Plátýnko ještě vyždímáme a máme kokosové mléko. Dáme do uzavíratelné nádoby a uložíme do lednice. Spotřebujeme nejlépe do 5 dnů.

Kokos, který nám zbyl, v plátýnku nevyhazujeme. Z této směsi můžeme vyrobit kokosovou moučku.

Tip: Kokosové mléko můžeme také nalít do tvořítek na led a takto zmrazit pro pozdější použití.

 

Postup na výrobu kokosové mouky

Troubu předehřejeme na 170 °C.

Kokosovou dužninu, která nám zůstala v plátýnku, dáme v tenké vrstvě na plech vyložený pečícím papírem.

Dáme do předehřáté trouby a pečeme tak dlouho, dokud není kokos zcela suchý. Suchý kokos dáme do mlýnku na kávu nebo kuchyňského robotu a mixujeme na jemno, jak jen to půjde.

Takto hotovou mouku skladujeme v uzavíratelné nádobě. Můžeme použit např. místo pšeničné mouky.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.