Čas: 2 hodiny
Ingredience
- 115 g másla pokojové teploty
- 1 hrnek cukru krupice
- 3 vejce
- 2 lžičky mandlového extraktu
- 3/4 hrnku neslazeného mandlového mléka
- 2,5 hrnku hladké mouky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 hrnku strouhaného kokosu
Postup
Troubu předehřejeme na 170 °C. Formu na bochník vymažeme máslem a vysypeme moukou.
V míse smícháme prosítou mouku s práškem do pečiva a soli. V kuchyňském robotu vyšleháme máslo s cukrem do pěny a pak postupně po jednom přidáváme vejce a šleháme. Následně přidáváme mandlové mléko a mandlový extrakt. Do této směsi pak postupně vmícháme sypkou směs a promícháme, až se všechny suroviny spojí. Nakonec vmícháme kokos.
Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 90 minut dozlatova. Jestli je chlebíček již hotový, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed bochníku, nesmí lepit.
Po vytažení z trouby necháme asi 20 minut vychladnout ve formě. Pak hotový kokosovo-mandlový chlebíček vytáhneme a necháme zcela vychladnout.