Kokosovo-mandlový chlebíček

Čas: 2 hodiny

Ingredience

  • 115 g másla pokojové teploty
  • 1 hrnek cukru krupice
  • 3 vejce
  • 2 lžičky mandlového extraktu
  • 3/4 hrnku neslazeného mandlového mléka
  • 2,5 hrnku hladké mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/2 hrnku strouhaného kokosu

 

Postup

Troubu předehřejeme na 170 °C. Formu na bochník vymažeme máslem a vysypeme moukou.

V míse smícháme prosítou mouku s práškem do pečiva a soli. V kuchyňském robotu vyšleháme máslo s cukrem do pěny a pak postupně po jednom přidáváme vejce a šleháme. Následně přidáváme mandlové mléko a mandlový extrakt. Do této směsi pak postupně vmícháme sypkou směs a promícháme, až se všechny suroviny spojí. Nakonec vmícháme kokos.

Hotové těsto vlijeme do připravené formy a pečeme v předehřáté troubě asi 90 minut dozlatova. Jestli je chlebíček již hotový, zjistíme zapíchnutím špejle doprostřed bochníku, nesmí lepit.

Po vytažení z trouby necháme asi 20 minut vychladnout ve formě. Pak hotový kokosovo-mandlový chlebíček vytáhneme a necháme zcela vychladnout.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.