Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Kuřecí maso s kešu oříšky

Čas: 50 minut, porce: 4

Ingredience

  • 4 kuřecí řízky
  • 65 g kešu ořechů natural
  • 3 lžíce másla
  • 1 cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíčky kari
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1 špetka strouhaného muškátového oříšku
  • 250 ml smetany na vaření
  • 3 lžíce kokosového mléka
  • sůl

 

Postup

Kešu dáme rovnoměrně na plech a opékáme cca 10 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Jakmile jsou kešu oříšky dozlatova, tak je vytáhneme a necháme zchládnout. Zhruba 1/4 oříšků dáme stranou a zbývající 3/4 nameleme.

Opláchnuté kuřecí maso si rozkrájíme na kuřecí kousky. Velikost záleží na nás, ale ideálně tak 5 - 7 kousků z každého kuřecího řízku.

V pánvi si na másle orestujeme najemno nasekanou cibuli a česnek, po chvíli přidáme veškré koření, důkladně promícháme a přidáme připravené kuřecí kousky. Chvíli promícháme a přidáme nastrouhané kešu oříšky, přidáme smetanu, kokosové mléko a necháme vše na mírném stupni provařit, dokud není kuřecí maso hotové. Nakonec podle chuti přisolíme, případně dokořeníme, posypeme odloženými kešu a můžeme podávat nejlépe s rýží, případně těstovinami.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.