Čas: 50 minut, porce: 4
Ingredience
- 4 kuřecí řízky
- 65 g kešu ořechů natural
- 3 lžíce másla
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 3 lžíčky kari
- 1 lžička mletého koriandru
- 1 špetka strouhaného muškátového oříšku
- 250 ml smetany na vaření
- 3 lžíce kokosového mléka
- sůl
Postup
Kešu dáme rovnoměrně na plech a opékáme cca 10 minut v předem vyhřáté troubě na 180 °C. Jakmile jsou kešu oříšky dozlatova, tak je vytáhneme a necháme zchládnout. Zhruba 1/4 oříšků dáme stranou a zbývající 3/4 nameleme.
Opláchnuté kuřecí maso si rozkrájíme na kuřecí kousky. Velikost záleží na nás, ale ideálně tak 5 - 7 kousků z každého kuřecího řízku.
V pánvi si na másle orestujeme najemno nasekanou cibuli a česnek, po chvíli přidáme veškré koření, důkladně promícháme a přidáme připravené kuřecí kousky. Chvíli promícháme a přidáme nastrouhané kešu oříšky, přidáme smetanu, kokosové mléko a necháme vše na mírném stupni provařit, dokud není kuřecí maso hotové. Nakonec podle chuti přisolíme, případně dokořeníme, posypeme odloženými kešu a můžeme podávat nejlépe s rýží, případně těstovinami.