Čas: 20 minut, porce: 4 - 6
Ingredience
- 100 g slaniny
- 100 g másla
- 500 ml mléka
- 4 vejce
- 1 veka
- 100 g mandlí natural nebo loupaných mandlí
- sůl
- petrželka
- muškátový květ
Postup
Pokud použijeme mandle natural, tak je nejprve přivedeme k varu, minutu povaříme, scedíme a oloupeme. Tento krok si můžeme usnadnit použitím o něco dražších loupaných mandlí.
Slaninu si nakrájíme na kostičky a v kastrolku částečně vyškvaříme. Přidáme máslo, aby se rozpustilo a tuto "mast" přimícháme do směsi mléka s rozšlehanými dvěma vejci. Podle chuti osolíme a okořeníme.
Veku nakrájenou na kostičky následně zalijeme připravenou směsí, přidáme nakrájené mandle na proužky (kousky podle libosti) a hotovou nádivku necháme půl až celou hodinu odležet.
Odleženou nádivku na závěr zamícháme a podle potřeby přidáme strouhanku, mléko, nebo obojí. Hotovo a můžeme nadívat, nejlépe krůtu.
Máte svůj vyzkoušený recept na mandlovou nádivku? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup ořechů.