Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Ořechová bábovka

Čas: 75 minut, porce: cca 8 - 10

Ingredience

  • 6 vajec
  • 180 g másla
  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 350 g polohrubé mouky
  • 230 g cukru moučka
  • 1 kypřící prášek do pečiva
  • 1 vanilkový cukr, nebo vanilka z 1/2 vanilkového lusku
  • 220 g mletých vlašských ořechů
  • 1 špetka soli
  • 1 - 2 lžíce rumu (nepovinné, 18+)

 

Postup

Nejprve si troubu předehřejeme na 160 °C, bábovkovou formu vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo i strouhaným kokosem.

Odstáté máslo pokojové teploty vyšleháme společně s polovinou množství cukru smíchaného s vanilkovým cukrem, nebo vanilkou do pěny. Přidáme žloutky a s citem vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva. Následně rum a smetanu.

Z bílků a špetky soli vyšleháme sníh, do kterého postupně přidáme zbylou polovinu cukru. Hotový sníh a následně mleté vlašské ořechy vmícháme do těsta.

Hotové těsto na ořechovou bábovku vylijeme do připravené bábovkové formy a dáme péct zhruba na 50 – 60 minut. Upečenou bábovku vyklopíme a necháme zchladnout.

Tip: Bábovka s ořechy

Máte svůj vyzkoušený recept na ořechovou bábovku? Pošlete nám ho prosím. My Vám dáme slevu na nákup ořechů.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.