Čas: 30 minut
Ingredience
- 1,5 šálku přírodních kešu oříšků
- 1/3 šálku strouhaného kokosu
- 2 lžíce sezamových semínek
- 1 lžíce tekutého kokosového oleje
- 1/4 lžičky soli
Postup
Troubu předehřejeme na 180 °C. Kešu oříšky, strouhaný kokos a sezamová semínka rozložíme na plech s pečícím papírem a dáme do předehřáté trouby. Pečeme asi 8 – 10 minut a během pečení jednou nebo dvakrát promícháme.
Po 10 minutách vytáhneme z trouby, dáme do kuchyňského robotu, přidáme olej, sůl a mixujeme. Občas robot zastavíme, stěrkou seškrábneme směs ze stěn a znovu mixujeme. Proces opakujeme, dokud není směs zcela hladká a krémová.
V průběhu mixování je vhodné, zvláště u méně vykonného robota, dělat několika minutové přestávky, aby jsme mixér neodvařili.
Hotové ořechové máslo dáme do vzduchotěsné nádobky a skladujeme v chladu.