Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Ořechové rohlíčky

Čas: 40 minut, porce: cca 36 rohlíčků

Ingredience

Těsto

  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 250 gramů tuku na pečení
  • 1 vejce
  • 1 kostka droždí
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 6 lžic mléka
  • 1 špetka soli

 

Ořechová náplň

  • 250 gramů vlašských ořechů
  • 200 ml mléka
  • 100 gramů cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 2 polévkové lžíce rumu

 

Postup

Troubu si předehřejeme na 180 °C a plech vyložíme pečícím papírem. Rozpustíme si tuk a necháme chladnout.

Smícháme mléko, cukr, droždí a uděláme kvásek, který necháme cca 7 minut vzejít. K hotovému kvásku přidáme mouku, zchladlý tuk, vejce, sůl a hnětením vypracujeme těsto, které necháme odpočívat, dokud si neuděláme ořechovou náplň.

Ořechová náplň je snadná. K nasekaným vlašským ořechům přidáme mléko, cukr s rumem a vaříme 5 minut. Necháme vychladnout.

Odležené těsto si rozdělíme na 6 až 8 kusů (záleží, jak velké rohlíčky chceme). Každý kousek vyválíme na kulatou placku a tu rozřízneme jako pizzu na 6 trojúhelníků. Doprostřed dáme ořechovou náplň a zatočíme jako rohlík.

Rohlíčky naskládáme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péct na 20 minut dozlatova.

Máte svůj vyzkoušený recept na ořechové rohlíčky? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup ořechů.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.