Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Ořechové včelí úly (vosí hnízda)

Čas: 75 minut, porce: 30 kusů

Ingredience

Těsto

  • 35 gramů mletých vlašských ořechů
  • 2 lžíce rumu
  • 1 bílek
  • 50 gramů namletých piškotů
  • 50 gramů odstátého másla
  • 30 piškotů na hnízda

 

Náplň

  • 3 žloutky
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 1 vanilkový cukr, nebo vanilka z 1/2 lusku
  • 3 lžíce rumu
  • 100 g odstátého másla

 

Postup

Začneme těstem. Nejprve si najemno nameleme, nebo rozmixujeme piškoty, dáme do mísy a přidáme zbývající ingredience na těsto. Nejprve si můžeme promíchat všechny sypké. Vypracujeme těsto. Může se rozpadat, ale přitom musí jít hezky tvarovat. Hotové dáme odležet do chladu.

Zatím si uděláme krém. Žloutky vyšleháme s cukrem a následně přidáme vanilku, rum a nakonec odstáté změklé máslo. Důkladně promícháme, až nám vznikne hustější krémová konzistence.

Formičky na včelí úlky, nebo vosí hnízda (to stejné, jen trochu jiný vzhled) vysypeme moučkovým cukrem a do každé vmáčkneme kousek těsta odpovídající velikosti. Už při vmáčknutí a roztažení těsta do stran nám vznikne požadovaný prostor - důlek pro krém. Přidáme odpovídající množství krému a hnízdo / úl zakončíme piškotem.

Stejným způsobem uděláme všechny včelí úly. Pak je vyklopíme a máme hotovo. Někdo ještě včelí úly (vosí hnízda) namáčí do čokolády, ale není to vůbec potřeba.

Máte svůj vyzkoušený recept na ořechové včelí úly / vosí hnízda? Pošlete nám ho prosím. My Vám dáme slevu na nákup ořechů.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.