Pistáciová buchta

Poctivý recept na pistáciovou bábovku s opravdovými pistáciemi a ne nějakým pudingem místo nich. Vyzkoušejte!

Čas: cca 45 minut, porce: 8

Ingredience

  • 150 g hladké mouky
  • 150 g cukru moučky nebo krupice
  • 100 g změklého másla
  • 4 vejce (nejlépe domácí)
  • 1 špetka soli
  • 120 g nesolených jader pistácií
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 100 ml odstátého mléka
  • bílá čokoláda nebo marmeláda na potření

 

Postup

Nejprve si ušleháme oddělené žloutky s cukrem a přidáme změklé máslo. Postupně přimícháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Z oddělených bílků a špetky soli si ušleháme sníh. Ten společně s pomletými pistáciemi (80 g) opatrně přimícháme do těsta. Zbývajících 30 g pistácií použijeme na posypání buchty na závěr. Můžeme je nasekat a pár nechat v celku.

Hotové těsto vlijeme do vymazané a např. hrubou moukou vysypané dortové formy o průměru 30 cm. Pistáciovou buchtu pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 minut. Po vychladnutí a vyjmutí z formy můžeme potřít čokoládou nebo marmeládou a posypeme nasekanými pistáciemi, případně dozdobíme celými.

Máte svůj vyzkoušený recept s pistáciemi? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup oříšků a semínek.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.