Poctivý recept na pistáciovou bábovku s opravdovými pistáciemi a ne nějakým pudingem místo nich. Vyzkoušejte!
Čas: cca 45 minut, porce: 8
Ingredience
- 150 g hladké mouky
- 150 g cukru moučky nebo krupice
- 100 g změklého másla
- 4 vejce (nejlépe domácí)
- 1 špetka soli
- 120 g nesolených jader pistácií
- 1 sáček prášku do pečiva
- 100 ml odstátého mléka
- bílá čokoláda nebo marmeláda na potření
Postup
Nejprve si ušleháme oddělené žloutky s cukrem a přidáme změklé máslo. Postupně přimícháváme střídavě mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Z oddělených bílků a špetky soli si ušleháme sníh. Ten společně s pomletými pistáciemi (80 g) opatrně přimícháme do těsta. Zbývajících 30 g pistácií použijeme na posypání buchty na závěr. Můžeme je nasekat a pár nechat v celku.
Hotové těsto vlijeme do vymazané a např. hrubou moukou vysypané dortové formy o průměru 30 cm. Pistáciovou buchtu pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba 30 minut. Po vychladnutí a vyjmutí z formy můžeme potřít čokoládou nebo marmeládou a posypeme nasekanými pistáciemi, případně dozdobíme celými.
Máte svůj vyzkoušený recept s pistáciemi? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup oříšků a semínek.