Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Sušenky s makadovými ořechy a bílou čokoládou

Čas: 80 minut, porce: cca 35 sušenek

Ingredience

  • 2 hrnky hladké mouky + 2 lžíce na vál
  • 1/2 lžičky jedné sody
  • 1/4 lžičky soli
  • 170 g změklého másla
  • 1 hrnek hnědého cukru
  • 1/2 hrnku cukru krystal
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 2 lžičky vanilkového extraktu
  • 3/4 hrnku bílých čokoládových lupínků
  • 3/4 hrnku nasekaných makadamových oříšků

 

Postup

Ve středně velké míse smícháme prosátou mouku, jedlou sodu a sůl a dáme stranou.

V kuchyňském robotu vyšleháme máslo s oběma druhy cukru do pěny. Přidáme vejce, žloutek, vanilkový extrakt a dobře promícháme, až se všechny ingredience spojí. Potom po částech přidáváme mouku a vše dobře zpracujeme. Následně vmícháme čokoládové lupínky a makadamové oříšky, ale ne všechny – trochu čokoládových lupínků i oříšku si ponecháme na ozdobu každé sušenky.

Mísu zakryjeme potravinovou folii a necháme alespoň hodinu odpočinout.

Předehřejeme troubu na 165 °C.

Těsto vyválíme na pomoučeném vále asi na tloušťku 2 cm a vykrajujeme sušenky (velikost zvolíme podle sebe) a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.

Na povrch každé sušenky vtiskneme ještě několik čokoládových lupínků a makadamových oříšků. Pečeme 8 – 10 minut, dokud nejsou okraje sušenek dozlatova. Uprostřed budou sušenky vypadat měkčí.

Hotové sušenky necháme několik minut vychladnout na plechu, pak je přesuneme na mřížku a necháme zcela vychladnutou.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.