Vážení zákazníci, do 11.8. máme dovolenou. Další objednávky budeme vyřizovat od 14.8. Na přijaté objednávky (na dobírku), na které nepospícháte, vám dáme slevu 10%. Děkujeme za pochopení.

Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů

Čas: 120 minut, porce: cca 4

Ingredience

  • 350 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 430 g hladké mouky
  • 170 g mletých vlašských ořechů
  • 1 špetka soli
  • moučkový cukr s vanilkovým na obalování rohlíčků

 

Postup

Odstáté máslo pokojové teploty si pokrájíme na menší kousky, ostatní sypké ingredience promícháme (kromě cukru na obalování), přidáme k máslu a vypracujeme si těsto. To dáme ideálně přes noc odpočinout do chladu.

Z odstátého těsta si oddělíme část a uděláme váleček, jehož tloušťka by měla odpovídat právě tloušťce rohlíčku. Váleček pokrájíme na menší kousky, délkou odpovídající délce rohlíčku a potom jejich konce dotvarujeme a váleček prohneme. Takto zpracujeme veškeré těsto.

Připravené vanilkové rohlíčky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 10 - 12 minut dozlatova.

Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů necháme vychladnout a obalíme je v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.

Máte svůj vyzkoušený top recept na vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů? Pošlete nám ho prosím. My Vám dáme slevu na nákup ořechů.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.