Čas: 120 minut, porce: cca 4
Ingredience
- 350 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 430 g hladké mouky
- 170 g mletých vlašských ořechů
- 1 špetka soli
- moučkový cukr s vanilkovým na obalování rohlíčků
Postup
Odstáté máslo pokojové teploty si pokrájíme na menší kousky, ostatní sypké ingredience promícháme (kromě cukru na obalování), přidáme k máslu a vypracujeme si těsto. To dáme ideálně přes noc odpočinout do chladu.
Z odstátého těsta si oddělíme část a uděláme váleček, jehož tloušťka by měla odpovídat právě tloušťce rohlíčku. Váleček pokrájíme na menší kousky, délkou odpovídající délce rohlíčku a potom jejich konce dotvarujeme a váleček prohneme. Takto zpracujeme veškeré těsto.
Připravené vanilkové rohlíčky naskládáme na plech vyložený pečícím papírem a dáme je do předehřáté trouby na 180 °C. Pečeme zhruba 10 - 12 minut dozlatova.
Vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů necháme vychladnout a obalíme je v moučkovém cukru smíchaným s vanilkovým.
Máte svůj vyzkoušený top recept na vanilkové rohlíčky z vlašských ořechů? Pošlete nám ho prosím. My Vám dáme slevu na nákup ořechů.