Skladujte oříšky dlouhodobě rychlým "zavařením" pomocí mikrovlnné trouby.
Čas: 15 minut, porce: -
Ingredience
- 350 g jader vlašských ořechů na sklenici 0,7 l
Postup
Jádra ořechů je potřeba nejprve důkladně vysušit, pokud ještě nejsou oprvadu suchá.
Vlašské ořechy dáme do čistých a suchých sklenic, dáme do mikrovlnky kolik se nám vejde a nastavíme výkon na maximum po dobu 1,5 minuty.
Vytáhneme z mikrovlnky, zavíčkujeme, obrátíme sklenice dnem nahoru alespoň na 10 minut a potom uložíme nejlépe na temné místo do spíže.
Ořechy "zavařené" v mikrovlnce vydrží uskladněné až několik let. Já osobně jsem však, minimálně pro dobrý pocit, spíše pro klasické zavařování vlašských ořechů.