Zavařování vlašských ořechů

Až na 2 roky zavařená jádra vlašských ořechů mohou přijít kdykoliv a nečekaně vhod.

Čas: 50 minut, porce: -

Ingredience

  • 350 g jader vlašských ořechů na sklenici 0,7 l

 

Postup

Jádra ořechů je potřeba nejprve důkladně vysušit, pokud ještě nejsou.

Připravíme si čisté a vysušené zavařovací sklenice nejlépe s novými víčky a o objemu 0,7 litru. Jádra vlašských ořechů do nich nasypeme. Nejprve zhruba do poloviny, protřepeme, aby si oříšky lépe sedly, doplníme, protřepeme, doplníme naposledy.

Uzavřené sklenice dáme do zavařovacího hrnce a zalijeme vodou tak, aby byla do poloviny výšky sklenic.

Vlašské ořechy sterilujeme po dobu 10 minut od chvíle, kdy začne voda vařit.

Trvanlivost takto zavařených vlašských ořechů je až 2 roky.

Vyzkoušet můžete také zavařování ořechů v mikrovlnce.

Máte svůj vyzkoušený recept na zavařené ořechy? Pošlete nám ho i s fotkou a my vám dáme slevu na nákup ořechů.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.