Sezamová semínka - loupaná

6 hodnocení
 
 

Loupaná sezamová semínka můžeme jen tak mlsat na chuť a pro naše zdraví, nebo je použít jako ingredienci při pečení, nebo ve studené kuchyni.

PŘIJÍMÁME JEN PŘEDOBJEDNÁVKY 2021

Dostupnost Skladem
89 Kč    
Kód produktu SEZ1000
Kategorie Semínka
 

sezam


RECEPT NA TAHINI - domácí sezamovou pastu

Porce: -, Čas: 35 minut

Ingredience

  • 200 g loupaných sezamových semínek
  • 1 špetka soli, nejlépe mořské
  • 60 ml olivového oleje

Postup

Mělký plech si vyložíme pečícím papírem, rovnoměrně na něj rozprostřeme loupaná sezamová semínka a dáme je do předem vyhřáté trouby na 170 °C. Pečeme je cca 7 minut, pak je vytáhneme, promícháme a dáme zpět na dalších cca 7 minut, aby byly dozlatova. Je potřeba je hlídat, protože sezamová semínka se snadno spálí.

Takto připravená semínka nasypeme do nožového mixeru (mixér s nožovým nástavcem)  a chvíli mixujeme. Čím je mixer výkonnější, tím lépe. Po chvíli postupně přidáváme olivový olej, díky kterému dosáhneme konzistence podobné pastě a podle chuti dosolíme. Tahini nám vydrží v chladu zhruba měsíc a je vynikající například s pečivem, nebo jako ingredience do hummusu z cizrny nebo do lilkové pomazánky baba ganuš.

Hmotnost 1 kg
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.